Nieuwsbericht

Verkiezingen niet nodig en huidige bestuursleden opnieuw benoemd

3 oktober 2024

Stichting Pensioenfonds Staples (SPS) kondigde eerder aan dat de samenstelling van het bestuur gaat veranderen. Er komen twee leden namens de toekomstige pensioengerechtigden, vier namens de huidige pensioengerechtigden en twee onafhankelijke bestuurders.

Omdat er geen werkgever en geen ondernemingsraad meer is om bestuurders voor te dragen is deze taak bij de Vereniging Deelnemers Pensioenfonds Staples (VDPS) neergelegd. Ook konden toekomstige en huidige pensioengerechtigden zichzelf kandidaat stellen voor het bestuur. Dit laatste is niet gebeurd. Daarom hoefden er geen verkiezingen te komen. De onafhankelijke bestuurders kunnen direct door het bestuur worden benoemd.

Om de onafgebroken voortgang en de samenhang van het bestuur te behouden zijn de huidige bestuursleden, namens een andere geleding en onder voorbehoud van goedkeuring  van De Nederlandse Bank (DNB) benoemd in het bestuur. De wijzigingen gaan per 1 november in.

Aanpassingen in het Verantwoordingsorgaan (VO)

De samenstelling van het VO is ook aangepast. Dit bestaat voortaan uit zes leden, waarvan twee leden namens de toekomstige pensioengerechtigden en vier leden namens de huidige pensioengerechtigden. De VDPS heeft de kandidaten voorgedragen. Ook voor het VO werden alle deelnemers van ons fonds opgeroepen zich te kandideren voor een functie. Voor deze functies hebben zich geen kandidaten gemeld en zijn verkiezingen niet nodig. De door de VDPS voorgedragen kandidaten zijn inmiddels benoemd. De wijzigingen gaan per 1 november in.