Nieuwsbericht

Succesvolle bijeenkomst VDPS in Postillion Hotel Bunnik

3 oktober 2024

Op maandag 23 september vond een geslaagde bijeenkomst van de Vereniging Deelnemers Pensioenfonds Staples (VDPS) plaats in het Postillion Hotel te Bunnik. In totaal kwamen 77 deelnemers naar de bijeenkomst. Een mooie opkomst! 

De VDPS is opgericht met het doel om toekomstige én huidige pensioengerechtigden invloed te geven op de besluitvorming van ons pensioenfonds, ondermeer via de voordracht van bestuursleden en leden van het verantwoordingsorgaan. 

Doel van de bijeenkomst was de leden te informeren over enkele belangrijke ontwikkelingen en hen de gelegenheid te bieden hierover vragen te stellen.

Frans Spits, de voorzitter van de VDPS, opende de middag met het nieuws dat de recente ledenwervingsactie 69 aanmeldingen heeft opgeleverd. Een mooi resultaat, maar er werd ook benadrukt dat aanmeldingen van toekomstige pensioengerechtigden achterblijven. De voorzitter vertelde dat de vereniging ook de belangen van deze groep behartigt en riep de aanwezigen op hun ex-collega’s aan te sporen om ook lid te worden.

Vervolgens gaf Rico Donders, de voorzitter van het pensioenfonds, een uitgebreide presentatie. Die begon met een terugblik en een overzicht van de stand van zaken van het fonds. Daarna ging hij in op de toekomst van het pensioenfonds. Zo kwam de nieuwe opzet van het bestuur aan bod.

Ook werden alternatieve uitvoeringsvormen besproken. Het bestuur heeft op 9 augustus jl. besloten om een verkenning te starten naar een mogelijke overstap naar een verzekeraar, nadat een aantal andere uitvoeringsvormen minder aantrekkelijk zijn bevonden. In de afgelopen periode heeft zij daarvoor met verschillende verzekeraars gesproken. De heer Donders benadrukte dat het bestuur zorgvuldig te werk gaat en nam de tijd om uit te leggen welke eisen voor het fonds het belangrijkst zijn bij het nemen van een weloverwogen besluit. Ook lichtte hij de vervolgstappen in dit proces toe.

Gedurende de bijeenkomst werden er veel goede en ook kritische vragen gesteld. Dit zorgde voor waardevolle reacties en inzichten. Al met al was het een informatieve en geslaagde middag voor alle aanwezigen.

De komende periode houden we u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de toekomst van het pensioenfonds. 

Bent u een toekomstige of een huidige gepensioneerd deelnemer van ons fonds? Dan kunt u nu lid worden van de VDPS!